-
واکاوی مفهوم مورد کاوی
-
مطالعات موردکاوی در خصوص تجارب مدیریتی
-
روایت تجربه مدیران در حوزه های نظام اداری
رئیس سازمان اداری و استخدامی همچنین از سرمایهگذاری برای انتشار تجارب مدیران و الگوسازی از آن، در کشوری مثل آمریکا خبر داد و گفت: برای هر مدیر تیمهایی متشکل از تخصصهای گوناگون با هزینهای قابل توجه کار می کنند و آثاری با زبان عامه مردم منتشر میکنند که حتی در کشور ما بسیار پرفروشند. رئیس سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه لازم است موردکاویهای بومی از تجارب ارزنده مدیران در کشورمان تهیه شود تا بتوان در حوزه آموزش از آن بهره گرفت، گفت: آفرینشهای هنری و ادبی در حوزه اداری بسیار کم اتفاق افتاده است.
آقای دکتر لطیفی با اشاره به اینکه جلسه امروز یکی از پیش نشستهای همایش ملی "کاربرد مورد کاوی در آموزش مدیران دولتی"است، تاکید کرد: مرکز آموزش مدیریت دولتی با همکاری دانشگاه می تواند ارتباط بین بخش اداره و حکمرانی و بخش پژوهشی و دانشگاهی را ایجاد کند تا کارهای فاخرتر و قابل استفادهتری در نظام اداری داشته باشیم.
رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی هم در این نشست گفت: یادگیری مبتنی بر موردکاوی (case-based learning)، یکی از برنامههای اصلی مرکز آموزش مدیریت دولتی است.
آقای دکتر میری برگزاری همایش ملی" کاربرد مورد کاوی در آموزش مدیران دولتی" را آغاز و بهانهای بر بازمهندسی و بهسازی آموزش مجموعه مدیران و کارکنان دولت دانست و ابراز امیدواری کرد تا شرایطی ایجاد شود که مرکز بتواند در برنامه های آتی به خصوص این همایش ملی از همفکری و همراهی بیشتر و حضور فعال اساتید و صاحبنظران این حوزه بهرهمند شود.
در ابتدای نشست آقای دکتر شیخ زاده رئیس دانشگاه بجنورد و نائب رئیس همایش ملی کاربرد موردکاوی در آموزش مدیران دولتی، هم با مروری بر تجربه 100 ساله دانشگاه هاروارد در استفاده گسترده از موردکاوی، گفت: امروزه کتابها، شیوهها، ابزار ملموسی برگرفته از مطالعات موردکاوی برای توانمندسازی و بهینهسازی آموزش مدیران دولتی وجود دارد.
در این نشست اساتید برجسته رشته مدیریت و صاحبنظران و فعالان حوزه تجربه نگاری و مورد کاوی به بحث و تبادل نظر پرداختند که اهم نکات مطرح شده از این قرار است:
- نقدهایی بر آموزش و توانمندسازی کارکنان دولت
- لزوم ایجاد تغییرات کتب درسی بر اساس مطالعات موردکاوی و با موردهای واقعی و مدیریتی
- ضرورت، چرایی، اهمیت و جایگاه برگزاری این همایش
- تفاوتهای نیازهای نهادهای دولتی با سایر ارگانها
- هدف اصلی موردکاوی، توسعه مهارت و حل مسئله است
- میزان اثرگذاری استفاده از موردکاوری در آموزش مدیران ارشد
- مد نظر قرار دادن مطالعات شکستپژوهی در برنامههای پیش رو
- قراردادن نتایج مطالعات موردکاوی، در اختیار دانشجویان و پژوهشگران
- فعالسازی تیمهای تخصصی و آشنا با زبان مدیریتی در حوزه مطالعات موردکاوی
- اهمیت استفاده از نظرات صاحبنظران تخصصی و خبره در این حوزه